Publikacija
Grocka

JP "VODOVOD I KANALIZACIJA GROCKA"

Povratak na listu organizacija
Adresa: Petra Drapšina 21, Grocka Telefon: 011 / 8500-885 011 / 8501-506 Faks: 011 / 8501-506 E-mail: vodovod@gronet.rs
ZA VIŠI KVALITET ŽIVOTA GRAĐANA GROCKE

Javno preduzeće “ Vodovod i Kanalizacija” počelo je sa radom 2004., kada je zbog efikasnijeg upravljanja i održavanja vodovodnih sistema na teritoriji opštine Grocka, izdvojeno iz sastava JKSP “Grocka”.

U sklopu svoje delatnosti, preduzeće obavlja sledeće poslove :
  • Proizvodnja, distribucija i prodaja vode u Grockoj, Boleču, Umčarima, Pudarcima i Vrčinu ( centar,Ramnice i Mali Raj), Zaklopači i Begaljici.
  • Izgradnja i održavanje hidrograđevinskih objekata
  • Pružanje usluga autocisternama za vodu i fekalije.
  • Izdavanje tehničkih uslova za vodovodnu i kanalizacionu mrežu.
  • Tehnički nadzor, projektovanje i inženjering.

Preduzeće upravlja kapitalnim objektima, odnosno vodovodnim sistemima, rezervoarima i bunarima u sledećim naseljima : Grocka , Boleč , Umčari - Pudarci , Vrčin , novoizgrađeni sistemi Ramnice i Mali Raj, kao i naselja Zaklopača i Begaljica uz započete objekte u Brđanima.

Vozni park preduzeća čine 3 autocisterne, 2 rovokopača, 2 teretna vozila, 3 terenska vozila i 2 putniča vozila, uz prateću pomoćnu mehanizaciju. Da bismo prikazali značaj koji ovo preduzeće, njegovi radnici i menadžment imaju za vodosnabdevanje građana Grocke i okolnih naselja, iznećemo samo statističke podatke koji govore sami za sebe:
Ukupan broj korisnika trenutno iznosi 8164, dužina vodovodne mreže je 156 km, dužina kanalizacione mreže je 45 km, a količina ukupno angažovane snage el.energije iznosi 404 kw.

Zbog svega nabrojanog, usuđujemo se da kažemo da je ovo jedno od preduzeća od čijeh uspešnog funkcionisanja zavisi ukupan kvalitet života građana opštine Grocke. U JP Vodovod i kanalizacija su svesni te činjenice i poručuju svojim potrošačima da će se truditi da svojim radom, taj kvalitet života uzdignu na još veći nivo.

JP JP JP
Povratak na listu organizacija