Publikacija
Grocka

JAVNO KOMUNALNO STAMBENO PREDUZEĆE "GROCKA"

Povratak na listu organizacija
Adresa: Grocka, Petra Drapšina 21 Telefon: 011 / 8500-094 Faks: 011 / 8501-033 E-mail: jkps@gronet.co.rs
39 GODINA U SLUŽBI GRAĐANA

Zbog značaja koje ovo preduzeće ima za normalno funkcionisanje opštine Grocka, i za njeno stanovništvo, njegova delatnost je od samog osnivanja 1970. god. bila predmet posebne pažnje javnosti.

Svesni sopstvene uloge i odgovornosti koju imaju pred građanima, rukovodstvo i 190 zaposlenih radnika ovog preduzeća svih ovih godina trudili su se i uspevali da građanima Grocke obezbede, održe i unaprede uslove za uredno funkcionisanje vitalnih funkcija grada i okoline.

Delatnost JKSP “Grocka” čine:
  • čišćenje i odnošenje smeća
  • snabdevaje potrošača toplotnom energijom
  • održavanje javnih zelenih površina
  • vršenje pijačnih usluga
  • pogrebne usluge
  • usluge prevoza skelom
  • održavanje lokalnih saobraćajnica

Organizovanje i sprovođenje ovih delatnosti odvija se u okviru 4 sektora, funkcionalno i organizaciono povezana u kompaktnu celinu : Naplata, računovodstvo, komunalije i tehnički sektor.

Pijačne usluge obezbeđene su građanima Kaluđerice, Leštana, Grocke i Umčara, a prevoz skelom poljoprivrednih proizvoda i mehanizacije, koji je od velikog značaja i pomoći poljoprivrednicima sa obe strane Dunava organizovan je u Vinči i Ritopeku.
Pogrebne usluge koje preduzeće pruža podrazumevaju održavanje groblja i organizovanje ukopa za područje Grocke, Leštana i Boleča, a u Grockoj posluje i dobro snabdevena prodavnica pogrebne opreme.

Jedna od najvažnijih “terenskih” aktivnosti ovog preduzeća  svakako je održavanje lokalnih puteva, kao i organizovanje zimske službe za čišćenje lokalnih saobraćajnica i ulica od snežnih nameta. U tu svrhu, u funkciji su vozila sa raonikom, za posipanje soli i rizle.
JKSP “Grocka” raspolaže i sa 12 auto-smećara, jednim kiperom, jednim putarskim vozilom  i dva traktora sa prikolicom, koji uz prateću mehanizaciju i obučeni kadar uspešno odgovaraju svim radnim  izazovima koji se pred njih postavljaju, gotovo 40 godina.

JAVNO KOMUNALNO STAMBENO PREDUZEĆE JAVNO KOMUNALNO STAMBENO PREDUZEĆE JAVNO KOMUNALNO STAMBENO PREDUZEĆE
Povratak na listu organizacija