Publikacija
Grocka

"EKO-SAN" d.o.o.

Povratak na listu organizacija
Adresa: Kružni put 100 Telefon: 011 / 803-0910 E-mail: office@ekosan.co.rs Web: www.ekosan.co.rs
DUNĐERSKI S. ZORAN Osnivač i direktor

rođen 31.01.1948.godine u Beogradu gde završava osnovnu školu, zemunsku gimnaziju i Prirodno-matematički fakultet, grupa biologija, na kome diplomira 1970. godine. Magistarski rad iz ekologije životinja, pod naslovom „Neke fizioekološke osobine urbanih i ruralnih populacija kućnih miševa Mus musculus“, uspešno je odbranio 1976. godine.

Od 1970. do 1985. godine zaposlen je u Institutu za biološka istraživanja „Siniša Stanković“ u odelenju Zooekologije i u tom periodu pet godina drži predavanja postdiplomcima na PMF- biologiji. Godinu dana provodi na specijalizaciji iz populacione ekologije životinja na UBC univeritetu u Vankuveru- Kanada.
Od 1985. do 1990. godine zaposlen je u Institutu za pesticide i zaštitu životne sredine „INEP“ u kom periodu postaje međunarodni naučni saradnik za kontrolu glodara u oblasti proizvodnje i zaštite hrane od glodarskih populacija.

Pored bavljenja sa naučno-istraživačkim radom, u periodu od 1975. do 1990. godine aktivno učestvuje i u snimanju naučno-obrazovnih filmova za školski program RTS-a o ekologiji životinja i o ekosistemima Srbije. Stručno je uređivao preko 40 televizijskih emisija iz poznate serije „Opstanak“. Aktivni je učesnik velikog broja ekoloških ekspedicija širom sveta (Mongolija, Peru, deo Amazonije, Ande, Sibir, Švedska, Kuba ....) sa kojih je montirano preko 15 putopisnih emisija koje su više puta reprizirane na TV stanicama.

Početkom 1990. godine osniva sopstveno preduzeće za ekološku sanitaciju i zaštitu „EKO-SAN“.
Oženjen je i ima četvoro dece.

 - DUNĐERSKI S. ZORAN
Povratak na listu organizacija