Publikacija
Grocka

OPŠTINA GROCKA - Obrazovanje

U 19 školskih objekata u svim naseljenim mestima opštine Grocka, nastavu pohađa preko 8.000 učenika. Najviše ih je u osnovnim školama ( preko 7.000 ), dok približno 1.000 gročanskih srednjoškolaca nastavu pohađa u Srednoj školi “Grocka” u okviru koje je gimnazija sa društveno jezičkim i prirodno matematičkim smerom. Takođe, u ovoj savremeno organizovanoj nastavnoj ustanovi stasavaju i ekonomski, finansijski i trgovinski tehničari čije srednjoškolsko obrazovanje traje 4 godine, kao i trgovci, pekari, mesari i frizeri koji diplomu dobijaju nakon završene tri godine školovanja.

Osnovna škola “Nikola Tesla” u Vinči, najveća je i najbrojnija obrazovna ustanova ove vrste u Srbiji, sa oko 2.500 učenika. Osnovna škola u Kaluđerici, zbog stalnog prirasta stanovništva u ovom naselju nadomak Beograda radi u tri smene, a privodi se kraju projekat proširivanja njenih kapaciteta. U planu je i izgradnja osnovne škole u Leštanima. Muzička osnovna škola u Grockoj osnovana je 1994. godine. Školu pohađa oko 250 učenika koji stiču veštine sviranja na 7 insturmenata.

Dečja ustanova “Lane” sa svojim objektima u Grockoj, Vinči, Vrčinu i Kaluđerici prihvata decu u jaslice u više vaspitnih grupa različitog uzrasta, a u ostalim naseljima, mahom pri školama, organizovane su predškolske grupe koje vode stručni vaspitači.

Obrazovanje Obrazovanje
  • Obrazovanje
  • Obrazovanje
  • Obrazovanje
  • Obrazovanje